New Control Centre for Piccadilly Line

The Brief

Through our Transport for London framework agreement, Robert West were appointed as lead designer, structural engineer and multi-discipline designers for the new Piccadilly Line Control Centre.  The existing four-storey building required extensive redevelopment to provide a control centre, equipment rooms, an office and staff accommodation.  A particular client requirement was to strengthen the building to make it blast resilient – Robert West were responsible for the complex design associated with this.

Value-Added Solution

The design began in April 2016 and was completed to a very challenging programme.  Site works have been progressing since January 2017 and have reached completion.  We have been providing on-site assistance during the implementation phase and also acted as the Temporary Works Coordinator, working closely with the contractor throughout.

Final Outcomes

We are confident that the high-end finish will delight the Piccadilly Line controllers as they spend time in their new state-of-the-art environment.

  • Committed
  • Engaging
  • Professional
  • Confident
  • Adaptable